Välj en sida

PlayStation Vue. Så heter den nya streamingtjänst som Sony hoppas ska ta upp kampen mot allt vad Netflix och HBO heter.

PlayStation Vue blandar livesändningar, kabel-TV och on demand. Hittills har ett halvdussin operatörer anmält intresse, däribland CBS, Fox, Discovery och Viacom. En begränsad lansering kommer att ske i utvalda amerikanska städer under första kvartalet 2015. Givetvis via PS3 och PS4. Månadskostnaden är ännu inte känd, annat än att den ska vara ”konkurrenskraftig”.

Jag är lite överraskad att Sony hann före Microsoft. Det förekom spekulationer inför lanseringen av Xbox One, då TV fortfarande var ett fokus, att Microsoft skulle sälja konsolen med TV-abonnemang, kanske med streamingtjänster, för att få ned priset. Ungefär som smarttelefoner och paddor säljs i dag.

Om detta är en framtida affärsmodell för Sony återstår att se. Men väl kan nog räkna med exklusiva filmer och serier på PlayStation Vue precis som på bland annat Netflix i dag. Men om denna tjänst hittar till våra breddgrader är mer tveksamt.

Framtiden för den som vill ha tillgång till allt är dyr.

(Visited 32 times, 1 visits today)