Välj en sida

Det har inte funnits mycket positivt att skriva om PS Vita på väldigt länge. Sony har i praktiken övergett sin egen plattform och låter nu indieutvecklare och ett fåtal tredjepartsstudior ge formatet konstgjord andning. Några fler storspel från Sony blir det inte.

Men när den brittiska spelförsäljningen för vecka 46 presenteras hittar vi faktiskt ett PS Vita-spel på topplistan. Minecraft: PS Vita Edition tar sig in på 15:e plats. Det kan tyckas vara en axelryckning, men faktum är att PS Vita-debuten ökade försäljningen av Minecraft med hela 79 procent. Därmed har detta spel lyckats med den bästa lanseringen av ett Minecraft på Sonys konsoler.

Resten av listan är ganska förusägbar. I topp hittar vi Halo-samlingen. En gissning är dock att Halo: The Master Chief Collection inte kommer ligga i topp särsklilt länge. Det brukar inte remakes och samlingar göra. Strax bakom följer nya Assassin’s Creed: Unity och Call of Duty: Advanced Warfare på en lång rad, och dessa kan vi förutsätta kommer hänga kvar länge på listan.

Noterbart är också att Destiny, som lanserades för drygt två månader sedan, med nöd och näppe klamrar sig kvar på topp 20.

Topplistan i Storbritannien vecka 46

1. Halo: The Master Chief Collection (XBO) NY
2. Assassin’s Creed: Unity (PS4) NY
3. Assassin’s Creed: Unity (XBO) NY
4. Call of Duty: Advanced Warfare (PS4) NY
5. Call of Duty: Advanced Warfare (XBO) NY
6. Call of Duty: Advanced Warfare (360) NY
7. Call of Duty: Advanced Warfare (PS3) NY
8. FIFA 15 (360)
9. Assassin’s Creed: Rogue (360) NY
10. FIFA 15 (XBO)
11. World of Warcraft: Warlords of Draenor (PC) NY
12. Minecraft: Xbox 360 Edition (360)
13. Lego Batman 3: Beyond Gotham (360) NY
14. FIFA 15 (PS4)
15. Minecraft: PS Vita Edition (PSV) NY
16. Pro Evolution Soccer 2015 (PS4) NY
17. Football Manager 2015 (PC)
18. Assassin’s Creed: Rogue (PS3) NY
19. FIFA 15 (PS3)
20. Destiny (PS4)
(Visited 18 times, 1 visits today)