Som väntat visade Apple upp sin nya Iphone 6 i går. Som väntat kommer den släppas i två olika modeller, varav en har en skärm på 4,7 (Iphone 6) och den större på hela 5,5 tum (Iphone 6 Plus). Förhandsryktena stämde alltså, vilket inte alltid är fallet med Apples produkter.

Därmed frångår Apple den ”ultimata storleken” på en telefon, som företaget tidigare pläderade för att Iphone hade när konkurrenternas telefoner växte. Uppenbarligen har Apple tagit intryck av att deras kunder önskar en större skärm. Iphone 5 är för liten för att se på film och surfa med.

Batteritiden, alla smarttelefoners akilleshäl, ska vara märkbart förbättrad. Det utlovas 14-24 timmars taltid. En fjärdedel snabbare CPU jämfört med 5S utlovas också, liksom en dubbelt så snabb kamera och tåligare skärm.

Men smakar det så kostar det. Iphone 6 Plus kommer kosta vansinniga 9 345 kronor (om man räknar på 1 dollar = 10 kronor, vilket är brukligt).

Apple har åtminstone tagit steg i rätt riktning vad gäller designen. Iphone 6 är tunnare och har mjukare former än Iphone 4 och 5 hade. Den är definitivt den snyggaste telefon Apple har utvecklat.

Mitt problem med Iphone är dock fortfarande gränssnittet. Det tråkiga, stela och fantasilösa Ios. Det var skälet till att jag köpte en Samsung-telefon och att jag aldrig lär byta tillbaka.

Iphone 6 släpps i USA den 19 september, men något datum för Sverige har vi ännu inte fått.

Se mer av Iphone 6 på Apples egen hemsida.

Större och mjukare i formen. Men den kostar.
(Visited 30 times, 1 visits today)