Enligt Apple har deras Iphone alltid haft den ultimata storleken för en telefon. De har därför inte följt konkurrensen i jakten på större modeller. 
Den första Iphone hade en skärm på 3,5 tum. Den storleken behölls till och med Iphone 4S. Först Iphone 5 och 5S fick en något större skärm (4 tum) och var mer långsmal i designen. 
Men jämfört med Samsungs Galaxy, Sonys Xperia och HTC:s One har Iphone alltid varit liten. På gott men också mycket ont. Det är en sämre surfmobil än konkurrenternas. I mina ögon är Galaxy S3 och S4 minimodellen för att surfa längre stunder. 
Kanske är nu Apple på väg att överge sitt motstånd mot större skärmar. De har ett event planerat till den 9 september, och mycket tyder på att Iphone 6 kommer att visas upp då och börja säljas tio dagar senare. 
Enligt ryktet kommer Apple att lansera Iphone 6 i tre storlekar – en på 4,7 och en på hela 5,5 tum. Den sistnämnda blir i så fall Apples svar på Samsungs Galaxy Note. Den ska enligt obekräftade uppgifter släppas något senare.
Om en dryg månad vet vi. 
(Visited 156 times, 1 visits today)