Välj en sida

BioShock var ett spel som utannonserades redan 2011 till PS Vita. I dag vet vi att det inte blev någonting av det hela.

Föga förvånande har PS Vitas begränsade kommersiella framgång lagt ett blött lakan över alla förhoppningar om ett BioShock till formatet. Trots att det inte är svårt att tänka sig hur superbt det skulle kunna bli.

Ken Levine, vars studio Irrational Games lades ned för inte så länge sedan, kommenterar nu det hela på Twitter. Enligt Levine kunde Sony och utgivarna 2K inte enas om en deal, och det hela rann ut i sanden. Själv skulle han gärna se spelet till PS Vita.

Levine tänker sig att BioShock Vita skulle bli ett slags Final Fantasy Tactics och utspelas före Raptures fall. Detta skulle enligt Levine vara en bra anpassning till det bärbara formatet utan att kompromissa bort för mycket. Ja, varför inte. Det går att tänka sig en rad möjliga vägar för att bäst ta tillvara styrkorna hos PS Vita utan att spelet förlorar sin känsla och charm.

2K äger rättigheterna till BioShock nu. Fler spel lär säkert komma – BioShock Infinite har sålts i över 6 miljoner exemplar. Men något BioShock till PS Vita lär vi tyvärr aldrig få se.

(Visited 19 times, 1 visits today)