Det är trevligt när stora företag lyssnar på sina kunder.

Microsoft lyssnade på den tuffa kritiken och dumpade sina DRM-planer. Sony har fått kritik för att PlayStation 4 varken stöder CD-skivor eller ens mp3-filer. Det betyder att det inte går att föra över musikfiler till sin PS4 och använda i exempelvis racingspel. I stället menar Sony att vi ska prenumerera på Music Unlimited till en månadskostnad.

Enligt Shuhei Yoshida var Sony helt oförberett på kritiken. Men det lönar sig uppenbarligen att göra sin röst hörd för Yoshida säger nu att Sony ska implementera CD- och mp3-stöd så snart som möjligt. Det lär inte hinnas med till lanseringen – PS4 lanseras i USA redan på fredag – men kanske kort därefter.

Stöd för CD-skivor är inte särskilt intressant för flertalet och ej heller för min egen del. Jag har aldrig spelat CD-skivor på min Xbox 360. Däremot har jag använt min Ipod som musikspelare i en rad racingspel och tyckt att det varit en jättebra lösning (att kunna välja min egen musik när jag racar har varit en självklarhet för mig ända sedan Project Gotham Racing till Xbox 2002).

Det är bra om Sony erbjuder sina användare den valfriheten även i sin nya konsol.

(Visited 29 times, 1 visits today)