Välj en sida

Tredje säsongen av Solsidan var en besvikelse. Tempot var borta och skratten blev betydligt färre.

Säsong fyra börjar tyvärr lika illa. Nu har Herngren & c/o bestämt sig för att Solsidan ska bli mer drama än komedi. Ursäkta, men är det något vi inte behöver är det en svensk komediserie som vill ta sig själv på lite för stort allvar.

Temat för första avsnittet var det inget fel på: en begravning. Hur många roliga filmer har vi inte sett på detta tema? Det går att spinna en hel del bara genom att beta av livets alla hållplatser – bröllop, barnafödande, skilsmässor, 40-årskalas, husköp och renoveringar samt dödsfall.

Jag väntade mig att manusförfattarna skulle göra just detta. Tyvärr har Solsidan lyckats beta av flera av dem utan att göra något roligt av det. I stället för en pinsamt rolig begravning serverades vi i går ett ”drama” av allting. Solsidan handlade i början om igenkänning. Men vem tusan känner igen sig i spöken? Hallå, vem knäckte den idén?

När Solsidan kom var det något så annorlunda som en kritikerhyllad komediserie som även gick hem i Svennebanansegmentet. Det verkar tyvärr vara en förlorad serie vid det här laget. Risken för att det bara går utför härifrån är uppenbar. Vilket är tråkigt. Nog hade karaktärerna hållit för skratt i någon säsong till om de bara fått ett roligt manus.

Nu blir det drama!
(Visited 46 times, 1 visits today)