Det har varit uppenbart länge att Kinect är en vital del av Microsofts vision för Xbox One. Genom att inkludera Kinect med varje såld enhet har Microsoft gjort ett tydligt val, även om de tagit bort tvånget att ha den inkopplad och påslagen hela tiden.

Kunden får kameran direkt med konsolen, vilket innebär att utvecklarna
vet att alla spelare har tillgång till en. Detta gör det mer lockande att implementera Kinect-funktioner i spelen samt att utveckla spel enbart för Kinect. Men det betyder också att kunden får betala 100 dollar extra, oavsett om den vill ha Kinect eller inte. Microsoft ger oss inget val på den punkten.

Kinect till Xbox 360 var en rolig pryl, men den levde inte alls upp till hypen. Den marknadsfördes som en fantastisk pryl från framtiden men visade sig i slutändan vara en avancerad och ganska dyr EyeToy. Framför allt var precisionen allt annat än fulländad och dess behov av utrymme ett problem för alla som inte förfogade över gigantiska vardagsrum.

Allt detta skulle nya Kinect lösa. Men när Kotakus Mark Serrels själv får använda Kinect är han inte imponerad. Ansiktsigenkänningen fungerar väldigt bra och smidigt. Men när han testar Kinect Rivals är det uppenbart att precisionen inte är vad den borde vara, särskilt när man är fler än en spelare.

Risken är alltså att Microsoft, för andra gången, spänt bågen lite för hårt och lovat lite för mycket. Det vore illa, särskilt som Kinect är en så grundläggande del i upplevelsen med Xbox One. Men vi måste nog lägga vantarna på tekniken själva först innan vi fäller vårt omdöme om den.

(Visited 48 times, 1 visits today)