Samsungs Galaxy S3 lanserades i maj 2012 och har blivit en strålande succé under det år den varit ute på marknaden. Jag äger en själv och har aldrig varit så nöjd med en telefon. Utan tvekan har den hjälpt Samsung att vinna marknadsandelar på Apples bekostnad.

Galaxy S4 lanserades i april och har fått kritik för att den är alldeles för lik S3:an (en orsak till att jag inte ser någon anledning att byta ut den). Det verkar dock vara något positivt i många konsumenters ögon. Samsung har nämligen meddelat att telefonen närmar sig tio miljoner sålda ex.

Detta betyder att den säljer ännu bättre än Galaxy S3, som behövde 50 dagar på sig att klättra över tio miljoner. S4:an väntas nå det målet redan nästa vecka, en månad efter release.

En viktig orsak till att Samsungs nya flaggskeppsmobil säljer så bra tros vara den enorma satsningen på marknadsföring. Galaxy S4 har synts och hörts överallt. Samsung har muskler att genomföra en global marknadsföringskampanj, vilket inte exempelvis HTC har (och det lär tyvärr skada deras hyllade HTC One).

Galaxy S4 är också beviset för att smarttelefonmarknaden inte alls är på väg att kylas ned som vissa förutspått.

Rekordtelefon.
(Visited 13 times, 1 visits today)