Irrational Games tredje BioShock-spel, BioShock Infinite, skulle först släppas under 2012. Det blev sedan uppskjutet till den 26 februari 2013. Förseningar är i sig inget ovanligt i spelbranschen – snarare mer regel än undantag, särskilt vid större produktioner. Men mer och mer tyder på att Infinite kanske aldrig släpps.

Både Don Norby (som ansvarar för AI) och Clint Bundrick (stridssystem) har lämnat Irrational och börjat hos Microsoft. De är inte de första avhoppen. Sedan tidigare har Tim Gerritsen (produktutveckling) och Nate Wells (art director) lämnat. Wells hade arbetat 13 år i studion.

Detta bådar lite illa eftersom spelet inte har visats upp på väldigt länge. Irrationals Ken Levine säger att det inte kommer att visas förrän det är färdigt. Men frågan är nu alltså om vi alls får se något BioShock Infinite nästa år.

Om man ska se saken från den positiva sidan, kan sägas att spelet förmodligen inte är så långt från färdigställt och att avhoppen därmed kanske inte behöver störa alltför mycket.

Den som vill hålla hoppet uppe kan se fram emot den trailer som ska släppas på söndag.

(Visited 99 times, 1 visits today)