Välj en sida

Den senaste kvartalsrapporten från Microsoft visar att Xbox 360 har sålt i 68,3 miljoner exemplar världen över. Låter de siffrorna väldigt lika de som presenterades i april? Det är för att de också är det. 

Då stod konsolen på 67,2 miljoner. Under kvartalet april-juni har Xbox 360 alltså bara sålt i 1,1 miljoner exemplar, tillika det näst sämsta kvartalet hittills för Microsofts andra spelkonsol. 

Börjar luften gå ur formatet nu? Är köpsuget borta? Inte nödvändigtvis. Även om Xbox 360 har sålt sämre under en längre tid nu är det i höst det ska vända. Då släpps Halo 4. Frågan är bara vad Microsoft tror ska locka köpare efter det. 

Det börjar bli dags att blicka framåt mot nästa generation. Men först lär vi få se en prissänkning på Xbox 360, precis som på PlayStation 3.

(Visited 15 times, 1 visits today)