Årets E3 var på förhand Nintendos show. De visade Wii U redan på fjolårets E3-mässa men det var nu vi skulle få se vilka spel som kommer att lanseras tillsammans med konsolen. Efter Microsofts och Sonys svaga presskonferenser var det öppet mål för Nintendo. Ändå slutade allt i besvikelse.

Pratkvarnen Reggie Fils-Aime från Nintendo of America pratade förstås mycket om Wii U. Konsolen med sin Gamepad ska ”revolutionera vardagsrummet”. Men väldigt lite känns nytt. Plötsligt erbjuder Nintendo tjänster som Netflix och YouTube, vilket Microsoft och Sony har erbjudit i sina gamla konsoler länge.

Fils-Aime pratade också en del om Miiverse, som erbjuder spelarna att i realtid se vilka andra som är online, vad de spelar samt kommunicera med dem. Inte heller detta kändes särskilt revolutionerande. Ett exempel på ett spel där funktionen kan användas är New Super Mario Bros. U, ett av få spel som fick riktiga applåder. Och att hänvisa till Nintendos hemsida för mer information kändes lite… fattigt.

Spelen…?
Nintendo visade upp Pikmin 3 efter att Shigeru Miyamoto på sitt sedvanligt lekfulla sätt äntrat scenen. Det blev det stora dragplåstret. Annat som visade var  Wii U-versioner av äldre spel som Batman Arkham City eller multiformatsspel som Ninja Gaiden III. Men inget nytt Zelda visades. Inget nytt Metroid. Detta var en sämre presskonferens än när Nintendo visade Gamecube. Mest intressant under kvällen var nog faktiskt ZombiU, ett exklusivt Ubisoft-spel som visade att Gamepaden kan förhöja spelupplevelsen.

I motsats till Sony, som alltid har låtit den gamla konsolen leva vidare samtidigt som den nya lanseras, valde Nintendo att helt ignorera Wii på E3. Allt handlade om Wii U. Inte heller Nintendo 3DS fick särskilt mycket utrymme, vilket är ännu mer anmärkningsvärt. Som helhet kändes Wii U som en Wii 1.5, vilket blev tydligt när Nintendo visade upp Wii Fit U.

Nintendos presskonferens kan du se här.

(Visited 31 times, 1 visits today)