Nintendo har bekräftat att namnet på deras nästa stationära konsol, Wii U, står fast. Till mångas besvikelse, ska tilläggas.

Förra årets E3-framträdande var tiden för offentliggörandet av efterföljaren till Wii. Men det blev mer förvirrande än klargörande. Nintendo visade bara upp själva tabletkontrollen och det rådde viss förvirring kring om det var en utveckling av Wii eller en helt ny konsol.

Vissa menar att namnet på Nintendo 3DS låg maskinen i fatet i början då många inte begripit att det inte var ännu en utveckling av DS (det har ju kommit några sådana) utan faktiskt en helt ny maskin. Mot bakgrund av detta kan man hävda att Nintendo kanske borde ha tagit sig en funderare och gett sin nästa konsol ett mer särskiljande namn.

Nu blir det ändå Wii U och det är väl ändå redan hyfsat inarbetat. Fast inte är det vackert. Å andra sidan är innehållet i maskinen, och spelen till den, trots allt ohyggligt mycket viktigare än namnet eller den fåniga loggan. Om bara en vecka får vi veta mer. Då håller Nintendo hov på E3-mässan i Los Angeles.

(Visited 29 times, 1 visits today)